Nokialta tuomisina kaksi sarjapistettä ja rutkasti oppia

11.10.2016

Helmi Capitals (N1D) joukkue aloitti kautensa sunnuntaina Nokialla.

Sarjakauteen valmistautuminen oli sujunut joukkueelta hyvin, kun harjoitusotteluissa oli tullut voittoja oman sarjan joukkueista, sekä ruotsalaisesta N1D joukkueesta.

Ottelun alku oli Capitalsilta tahmeaa ja BC Nokia pääsi juoksemaan helppoja koreja Capitalsin huonoista ratkaisuista ja menetyksistä.

Capitals sai hetkellisesti pelin juonesta kiinni toteutettuaan omia asioita kummassakin päässä kenttää, mutta BC Nokia kuitenkin hallitsi järjestäen kentän tapahtumia molemmissa päissä kenttää.

Bc Nokia juoksi hyvin kenttää ja viimeisteli helppoja pisteitä huonojen hyökkäyspään valintojen päätteeksi. Pahimmillaan BC Nokian johto oli ensimmäisellä puoliajalla jo 34-11. Toisen neljänneksen loppuun Capitals sai kurottua eroa hieman pienemmäksi ja pidettyä itsensä edes jollain tavalla mukana ottelussa.

”it ain´t over till it´s over”

Puoliajan jälkeen tuli selkeästi sisuuntunut Helmi Capitals, joka näytti, että on tullut tosissaan pelaamaan voitosta. Kolmannen neljänneksen puolivälissä Capitals oli kuronut eron jo 10 pisteeseen ja paine alkoi näkyä vastustajan pelaajissa. Vahvinten Capitalsin kirivaiheessa edukseen esiintyi toista naisten 1-divisioona otteluaan pelannut Saga Ukkonen, joka nakutti kovia kolmosia, kun vastustajan puolustus jätti hänet vapaaksi. Kolmas neljännes oli selkeästi Capitalsin hallintaa, jonka Capitals vei nimiinsä 20-8.

Viimeisessä neljänneksessä Capitals kiri eroa piste pisteeltä ja vielä 3 minuuttia ennen loppua BC Nokia johti peliä 58-51. Elina Oravakankaan vaparilla sekä Anna-Sofia Tuomaalan ja Nea Kuisman 3 pisteen heitoilla Capitals sai kurottua eron kiinni.

Kummassakin päässä nähtiin kovia henkilökohtaisia suorituksia ja peli eteni tiukkana aina viimeisille sekunneille, joka kulminoitui Anna Kahelinin riistoon omassa päässä ja upeaan kahden pisteen arvoiseen ”floater”-ratkaisuun hyökkäyspäässä. Capitals vei ottelun viimeiset kolme minuuttia 13-3 nimiinsä ja täten kuittasi kauden avausvoiton. Capitalsin onnistujiin voidaan Ukkosen lisäksi laskea Elina Arike, Nea Kuisma ja Anna-Sofia Tuomaala.

Seuraavana viikonloppuna pelataan ensimmäinen kotiottelu klo 13:00, jolloin Helmi Centeriin vieraaksi saapuu Joensuun Kataja.