B-tytöille kauden avausvoitto

17.10.2016

B-tyttöjen joukkue avasi voittotilinsä SM-sarjassa kukistamalla Kouvot numeroin 46-60.

Nihkeästi ottelun aloittanut Helmi Basket oli vielä puoliajalla kahdeksan pisteen takaa-ajo asemassa kun Kouvot johti peliä numeroin 31-23.

Isolla tauolla painotettiin pukuhuoneessa huolellisuutta ja puolustukseen paluuta sekä sovittujen ja harjoiteltujen asioiden toteuttamista.

Kolmannen erän puolivälistä eteenpäin kentällä olikin käytännössä enää yksi joukkue - Helmi Basket. Puolustus alkoi toimia ja hyökkäykset päättyivät kerta toisensa jälkeen vastustajan koriin. Helmi Basket voitti kymmenminuuttisen 23-0 ja ottelu oli sitä myöten taputeltu.

Helmen parhaana pelaajana palkittiin Saaga Hurme, joka pelasi loistavan ottelun; 17 pistettä, 7 levypalloa ja 4 riistoa. Toinen huippuonnistuja pelissä oli Josefiina Koivunen - 15 pistettä ja 13 levypalloa. Myös Nia Olsen (8p/6 levypalloa) ja Nea Felt pelasivat erinomaisen ottelun.

Kouvojen tähtenä loisti Anni Mäkelä (17p).

Torstaina B-tytöt matkustavat Riikaan European Girls Basketball Liigan turnaukseen. Siellä alkulohkossa vastaan asettuvat SSOR Podolsk, Venäjältä, SC Siit ja Sealt, Virosta sekä UKS 7 Trefl Sopot, Puolasta.

Seuraavan SM-sarjapelinsä B-tytöt pelaavat 30.10. klo 15:45 Helmi Centerissä Lapuan Korikobria vastaan.