HBA Helmi jäi EBT:n kyydistä Espoossa

18.10.2016

Nina Augustin taisteli EBT ottelussa
Sofia Rajalalla riitti töitä Morgan Baileyn puolustuksessa

Helmi Basket HBA sai tunnustaa Espoo Basket Teamin paremmakseen luvuin 76-57 lauantaina Espoonlahdessa pelatussa naisten Korisliigan ottelussa.

EBT otti ohjat käsiinsä heti ottelun alkuminuuteista lähtien. Vaikka Nina Augustin nosti HBA:n 1-2 johtoon ottelun ensimmäisellä pelitilannekorilla, HBA: n korinteko takkusi sen jälkeen pahemman kerran ja  joukkue sai seuraavat pisteet sarakkeeseensa vasta jakson 8. minuutilla Nea Kuisman kolmosella.  HBA pääsi hyviin korintekopaikkoihin, mutta kun vapaistakaan paikoista korin läheltä ei saatu palloa koriin, oli EBT karannut jakson lopussa jo 24-5 johtoon.  HBA:n pelitilanneheitot jaksolla 2/14.

Toisella jaksolla HBA taisteli sinnikkäästi ja pääsi peliin mukaan kaventaen tilanteeksi jo 32-23, mutta EBT pystyi aggressiivisella puolustuksellaan edelleen rikkomaan HBA:n hyökkäyspeliä ja puoliajalle mentiin lukemissa 37-25.    Kolmas jakso pysyi  kotijoukkueen hallussa ja EBT kasvatti eroa jopa yli 20 pisteeseen.  HBA ei enää kyennyt nousemaan takaa-ajoasemasta voittotaisteluun ja näin pisteet jäivät Espooseen 76-57.

EBT:n ykkösnimet olivat Lotta Aaltonen (19/6) ja Morgan Bailey (11/12). HBA:n riveissä taistelivat näkyvimmin Nina Augustin (12/4/5 syöttöä/5 riistoa) sekä Sofia Rajala (15/7).