Helmi Basket HBA:lle ensimmäinen voitto Naisten Korisliigassa

24.10.2016

Helmi Basketin 08 tytöt kannustivat HBA Helmen ensimmäiseen Korisliigavoittoon
Helmi Tulonen rynni vahvasti Kouvottarien korille

Naisten Korisliigassa pelattiin yksi ottelu perjantaina, kun Helmi Basket HBA emännöi Kouvottaria ja nipisti viime sekunnin kolmosella riemukkaasti kauden avausvoittonsa lukemin 69-68 (40-32).

HBA:n joukkueen saattoi kentälle Helmi Basketin 08-tyttöjen joukkue, joka kannusti hienosti HBA:ta koko ottelun ajan.   Ilmeisesti juuri kotiyleisön hyvän tuen avulla HBA aloitti ottelun terävästi ja keräsi onnistumisia laajalla rintamalla.  Ensimmäinen jakso päättyikin kotijoukkueelle 15-11, kun vierasjoukkue oli pääasiassa amerikkalaistrionsa onnistumisien varassa.

Myös toinen neljännes meni hienoisesti kotijoukkueen ollessa ohjaksissa. HBA puolusti vahvasti ja uskalsi hyökkäyskorilla ratkaista rohkeasti.  Lotta-Maj Lahtinen ja Sara Bejedi tekivät työtä Kouvottarien Khadjah Sessionin pysäyttämiseksi ja Helmi Tulonen (11/10) sekä Sofia Rajala (6/6) nostelivat hyökkäyspäässä  koreja.  Jakson lopulla Sini Mäkelä (12/3) upotti muutaman minuutin sisällä kolme kolmosta koriin Nina Augustinin (8/6/9 s) syötöistä ja HBA käväisi jo 40-30 johdossa.  Puoliajalle lähdettiin luvuin 40-32.

Puoliajalta kentälle asteli sisuuntunut Kouvottaret, joka vei kolmannen kymmenminuuttisen nimiinsä 13-22, kun vierasjoukkue pääsi hyödyntämään HBA:n lukuisat pallonmenetykset (30) tehokkaasti. Vaikka HBA sai ensimmäiset pisteensä vasta jakson viidennellä peliminuutilla, joukkue taisteli kuitenkin puolustuspäässä, ja pysytteli vierailijoiden tuntumassa. Sini Mäkelän neljäs kolmen pisteen heitto nosti HBA:n jakson lopulla pisteen päähän vierasjoukkueesta luvuin 53-54.

Viimeinen neljännes aaltoili puolelta toiselle, mutta Kouvottarilta ratkaisijan viitan harteilleen otti loppuminuuteilla vieraiden Khadjah Sessions (25/1), joka viimeisteli tilanteeksi 66-68 vapaaheittoviivalta 15 sekuntia ennen loppua. HBA:n Noora Parttimaa (3/1) kuitenkin upotti viime sekunnilla kolmen pisteen heiton ja käynnisti kotijoukkueen juhlat.

HBA:n tehokkaimmat olivat 12 pistettä upottanut Sini Mäkelä sekä tupla-tuplan kerännyt Helmi Tulonen (11/10). Päävalmentaja Pekka Salminen oli erittäin tyytyväinen joukkueen taisteluilmeeseen ja siihen, että pelaajat eivät missään vaiheessa antaneet periksi.  Joukkueen levypallopeli on kohentunut, mutta pallonmenetyksien määrä on saatava pienemmäksi; menetyksien myötä annetaan vastustajille liikaa tilaisuuksia korintekoon.  Vierailta onnistuivat Sessionsin lisäksi Whitney Frazier (18/11) ja Jacqueline Luna-Castro (10/16).