HBA Helmi kaatoi hallitsevan mestarin Catzin

6.11.2016

Sarjasijoituksilla ei ollut väliä perjantai illan ainoassa naisten Korisliigan ottelussa, kun sarjataulukon jumbo Helmi Basket HBA venyi tasaisen ottelun voittoon viime vuodet sarjaa hallinneesta Lappeenrannan Catzista. Mestari Catzin päänahka irtosi lopulta luvuin 78-76 (32-39) ja toi HBA:lle kauden toisen voiton.

HBA Helmi tuli otteluun pirteästi ja haki ahneesti hyökkäyslevypalloja(11). HBA pääsikin jatkuvasti korintekopaikkoihin, mutta kotijoukkueen ensimmäistä pelitilannekoria saatiin  odotella peräti kuusi minuuttia, kunnes Ella Väätänen rikkoi HBA:n kipsin ja onnistui 3 pisteen heitossaan. Kun myös Catz oli avausjaksolla hieman vaisu, ei isoa eroa kuitenkaan syntynyt ja ensimmäiselle tauolle mentiin 12-17 lukemissa.

Toinen jakso kulki tasaisissa merkeissä puoleen väliin, mutta pikkuhiljaa Catz hivuttautui Chandrea Jonesin johdolla 27-36 johtoon. Nina Augustinin onnistuneet ratkaisut ja Sini Mäkelän kolmen pisteen heitto kavensivat puoliaikatilanteeksi 32-39.

Tauon jälkeen Catz käväisi jo 10 pisteen johdossa, mutta HBA:n Sini Mäkelän heittokäsi kävi kuumana oikealla hetkellä: neljä onnistunutta kolmosta  ja kotijoukkue nousi tasatilanteeseen 46-46. Kun Helmi Tulonen ja Sofia Rajala hyödynsivät korin lähellä tuloksekkaasti Catzin virhevaikeuksissa ollutta puolustusta, lähdettiin päätösjaksolle jännittävästä 60-59 tilanteesta.

Viimeinen neljännes alkoi Catzin 8-0 pisteputkella, mutta Helmi Tulosen kahdella perättäisellä kolmosella HBA nousi taas iskuetäisyydelle. Vierailija Catz nousi vielä kamppailun ratkaisuhetkillä kahteen otteeseen johtoasemaan. Nina Augustin nosti kotijoukkueen kuitenkin ensin pisteen johtoon noin 45 sekuntia ennen päätössummeria ja Helmi Basketin puolustuksen estettyä Catzin korintekoaikeet, pääsi Augustin venyttämään kotijoukkueen johdon kolmeen pisteeseen kun kellossa oli aikaa jäljellä vain 15 sekuntia.

Ottelun seuraavat hyökkäykset päättyivät molemmilla joukkueilla onnistuneisiin vapaaheittoihin. Viimeisessä hyökkäyksessä Helmi Basket pakotti pelitilanneheiton sijasta Catzin vapaaheittoviivalle, eikä vierasjoukkue saanut kolmen pisteen eroa kavennettua enää kuin kahden pisteen suuruiseksi. Päätössummerin soidessa jäivät Helmi-Centerin tulostaululle loistamaan kotijoukkueen 78-76 –voittolukemat.

Helmi Basketin riveistä Helmi Tulonen urakoi tupla-tuplan (19 pistettä ja 10 levypalloa), Sini Mäkelä (18 p/4 reb) onnistui lisäksi myös puolustuspelissä ja Nina Augustin (17 p/4 reb/8 s) loi tarkan viimeistelynsä lisäksi myös paikkoja muille. Tärkeän osan HBA:n puolustukseen toivat myös Selina Dockery (4 p/2 reb/5 s) Sofia Rajala (10 p/6 reb) ja Ella Väätänen (8 p/5 reb).

Vierailija Catzin kokoonpanosta esille nousivat Chandrea Jones (17/12/3), joukkueen pisteykkönen Ariel Massengale (23/4/7) ja 17 pistettä heittänyt Camilla Grönberg.