Helmi Basket HBA jyräsi toiseen perättäiseen kotivoittoon

7.11.2016

Helmi Basket HBA naulasi hurjat lukemat taululle sunnuntain Korisliigan ottelussa voittaen Äänekosken Huiman kotonaan Helmi Centerissä peräti 114-68 (54-38). Voitto nosti HBA:n myös sarjataulukossa reilusti ylöspäin Korisliigan sijalle 6.

HBA aloitti ottelun todella vakuuttavasti, heittäen reilussa kahdessa ja puolessa minuutissa tulostaululle jo 13-0 –johtolukemat. Parhaimmillaan Helmi Basket kävi avausjaksolla jo 16 pisteen karkumatkalla, mutta Huima kavensi kotijoukkueen johdon 12 pisteeseen toiselle kymmenminuuttiselle lähdettäessä. Ottelun voittotaistelu näytti ratkeavan jo toisella puoliajalla HBA:n käväistyä 20 pisteen johdossa, mutta Huima onnistui jälleen pienentämään Helmi Basketin johtoa muutamalla pisteellä puoliajan isolle tauolle lähdettäessä.

Ottelun toinen puoliaika jatkui kotijoukkueen hallinnassa ja Helmi Basketin koko joukkueen vahvuudella pyörinyt hyökkäyspelaaminen tarjosi katsojille viihdettä sunnuntai iltapäivälle. Huima pyristeli päätösjakson alussa hieman mukana ja kuroi eroa taas alle 20 pisteen, mutta tämän jälkeen HBA:n vauhti oli kapealla kokoonpanolla liikkeellä olleelle Huimalle liikaa ja vierasjoukkue putosi kyydistä lopullisesti.  Helmi Basket vei jakson viimeiset kahdeksan minuuttia nimiinsä numeroin 35-8 ja loppulukemiksi Helmi-Centerin tulostaululle jäivät loistamaan vakuuttavat 114-68 –numerot kotivoiton merkiksi.

Helmi Basketin parhaimmistoon lukeutuivat kovilla prosenteilla heittäneet Helmi Tulonen (25 pistettä/5 levypalloa/3 syöttöä) ja Sofia Rajala (24/6/3 riistoa).  Onnistumisia tuli laajalla rintamalla ja kaikille 12 pelaajille kirjattiin merkintöjä pistesarakkeeseen.

Huiman valopilkkuina vaikeassa ottelussa toimivat tupla-tuplan toimittanut Faith Randolph (23/10) sekähienoa heittotyöskentelyä esitellyt Riina Kärkkäinen (21/3/4 syöttöä/3 riistoa).