Helmi Basket HBA jäi Huiman jalkoihin Äänekoskella

29.11.2016

Kokenut Kenya Robinson hallitsi korinalustaa Äänekoskella

Sarjatauolta Korisliigaotteluihin palannut Helmi Basket HBA poistui perjantaina Äänekosken Liikuntahallista kotimatkalle 92-65 tappion kärsineenä. Kotijoukkue Huima heilutti tahtipuikkoa heti ottelun alkuhetkistä lähtien karaten nopeasti 10-3 johtoon kokeneen Kenya Robinsonin johdolla.

HBA ei saanut oikein missään vaiheessa omaa puolustuspeliään sujumaan ja Huima löysi tiensä korille yllättävän helposti  takoen ensimmäisen jakson päätösluvuiksi numerot 33-11. Toinen jakso jatkui Huiman hallinnassa ja kun kotijoukkue osui myös kaukaa tarkasti (3 pisteen heittoprosentti  48%), puoliajalle lähdettiin Huiman johtaessa jo 54-31.

Ottelun toisella puoliskolla HBA kavensi hetkittäin Huiman johtoa, mutta ei saanut riittävästi onnistumisia hyökkäyskorilla horjuuttaakseen kotijoukkueen selkeää johtoasemaa.  Huiman riveistä sen sijaan kaikki kentällä käyneet pelaajat onnistuivat korinteossa, mikä kertoo kotijoukkueen vapautuneesta pelistä. Huimalta kaksinumeroiset lukemat tekivät Faith Randolf (20/7), Karoliina Rytkönen (18/1), Kenya Robinson (17/5) ja Riina Kärkkäinen (16/4/6 syöttöä).  HBA:n otteita kuvaa hyvin se, ettei kukaan pelaajista saanut 10 pistettä kasaan.

Kovin kauaa ei tappiota kuitenkaan voi murehtia, sillä jo keskiviikkona 30.11. Helmi Centeriin tulee seuraavassa Korisliigan ottelussa vastaan Vimpelin Veto klo 18.30.