Helmi Basket HBA:n Korisliigan syksy vuoristorataa

19.12.2016

Helmi Basket HBA:n syyskausi päättyi Kouvolassa

HBA Helmi Basket ei saanut lisää voittoja syyskauden viimeisistä otteluistaan naisten Korisliigassa, kun EBT haki sarjapisteet Helmi Centeristä luvuin 62-73 ja Kouvottaret oli kotikentällään vahvempi lukemin 84-50.

Päävalmentaja Pekka Salmisen mukaan ”Vuoristorata on oikea sana kuvaamaan kauttamme toistaiseksi.  Välillä olemme olleet todella hyviä, välillä jopa  huonoja.  Tämä ilmiö on toistunut niin otteluiden välillä kuin otteluiden sisälläkin.”

EBT ottelussa HBA:n hyvä jakso osui ottelun alkuun, kun joukkue kävi jopa 35-19 johdossa, mutta antoi sitten EBT:lle vastaavasti 15-0 jakson ja hiipui ottelun lopussa 11 pisteen tappioon.  Kouvolassa ensimmäinen jakso mentiin tasaisesti, mutta jälleen 15-0 jakso kotijoukkueelle jätti HBA:n reilusti takamatkalle, jota ei koko ottelun aikana saatu kurottua pienemmäksi.

Salminen toteaa, että ”tämä on kuitenkin juuri niin kuin sen pitää ollakin, ollaan nuoria ja kokemattomia, virheitä tulee väistämättä, kun vastuuta joutuu kantamaan ihan itse.  Avainkysymys on se, mitä opitaan ja miltä homma näyttää näiden tyttöjen osalta viiden-kymmenen vuoden kuluttua; siellä sijaitsee tavoitteemme, suomalaisen koriksen kehityksessä ja todellisissa askeleissa eteenpäin.”

Naisten Korisliigassa sarjatauko kestää tammikuun 2017 puolelle, seuraava Helmi Basket HBA:n kotiottelu pelataan keskiviikkona 11. tammikuuta klo 18.30 Espoo Unitedia vastaan.  (alun perin perjantaille 6.1.-17 merkitty ottelu HBA –PeKa on siirtynyt helmikuulle).