Kokenut Espoo United vei kevätkauden avausottelua

12.1.2017

Espoo United siirteli palloa voitokkaasti

Helmi Basket HBA:n kevätkauden avaus Naisten Korisliigassa meni vierasjoukkueen Espoo Unitedin komennossa. Pelirytmiään hakenut HBA sai poistua salista 68-103 tappion kärsineenä.

Avausneljännes päättyi lukemiin 17-24, jonka jälkeen United repäisi eron nopeasti 20 pisteeseen toisella neljänneksellä. Päävalmentaja Pekka Salmisen mukaan HBA oli tehnyt puolustuspeliinsä joitakin taktisia muutoksia, minkä Espoon kokeneet pelaajat heti huomasivat ja käyttivät tilanteissa hyväkseen.  Lisäksi vieraiden hyökkäyksessä pelaajat ajoivat aktiivisesti kohti koria ja saivat sen jälkeen myös sisään-ulos-syöttöpelinsä tuloksena luotua hyviä heittopaikkoja kauemmas korista.  Tehokkaimmin Espoon peliä vauhdittivat ensimmäisellä puoliajalla 20 pistettä heittänyt Shenita Landry (34/12) sekä kokemuksella HBA:n puolustusta puhkonut Reetta Piipari (23/6 syöttöä). Puoliajalle mentiin jo 34-63 -vierasjohdossa.

Puoliajan jälkeen Helmi Basket HBA sai peliään hieman raiteilleen, mutta EU:lla ei ollut hätää vankassa johtoasemassa. Kolmas kymmenminuuttinen meni tasan 22-22, eikä päätösneljänneskään kotiyleisölle enää voittotaistelua tarjonnut.

Voittajilta Piiparin ja Landryn lisäksi onnistui16 pistettä heittänyt Kia Vaalavirta. Kotijoukkueen pisteitä tekivät Sofia Rajala (13/1), Lotta-Maj Lahtinen (16/9), Sini Mäkelä (7/2), Ella Väätänen (6/1) ja Nina Augustin (6/4).