Helmi Basket HBA jäi Catzin vauhdista

16.1.2017

Sofia Rajala nosteli 16 pistettä Catzia vastaan

Hallitseva mestari Lappeenrannan Catz on saanut kaikki pelaajansa taas pelikuntoon ja iski täyden rosterinsa voimin tylyt lukemat 103-68 HBA Helmeä vastaan sunnuntaina.

Catzin aloitusviisikko Chandrea Jones, Morgan Bailey, Elena Reshetko, Valecia McFarland ja Veera Pirttinen iski heti ottelun alkuminuuteilla taululle 11-0 luvut HBA:n puolustuksen haparoidessa. Varsinkin Jones oli huikealla pelipäällä takoen jo puoliaikaan mennessä 28 pistettä lähes erehtymättömästi, eikä HBA onnistunut pysäyttämään Catzin koritehtailua oikein missään vaiheessa.  Ensimmäinen jakso meni Catzille 35-17, puoliaika 57-29 ja vaikka Catz tyytyi ottelun lopussa lepuuttamaan avainpelaajiaan, pisteitä kertyi tasaisesti päätössummeriin asti.

Catzin valmentajan Mika Haakanan mukaan ”joukkueella oli intohimoa pelaamiseen, puolustuksen intensiteetti oli erittäin hyvällä tasolla ja kaikki viisi pelaajaa toimivat yhdessä hyökkäyksessä.”  Yhteispelistä kertoo Catzille tilastoidut 27 koriin johtanutta syöttöä 42 pelitilannekoriin ja korkeat heittoprosentit ( 2 p heitot 63%, 3 p heitot 39%).  Jonesin (33/3/3 s) lisäksi pisteitä kartuttivat Reshetko (19/5/5 s), Walker (10/9) ja Eerikinharju (10/3).  Pelinrakentaja McFarlandille kirjattiin peräti 12 koriin johtanutta syöttöä.

HBA:n joutui koville onnistumisten oltua vähissä, eikä joukkue Catzin painostuksessa pystynyt toteuttamaan omaa pelisuunnitelmaansa. Valmentaja Jari Nykänen totesikin HBA:n olleen Catzia jäljessä jokaisella pelin osa-alueella.  Kaksinumeroisille luvuille HBA:n riveistä nousivat Sofia Rajala(16/5), Selina Dockery (14/1) ja Sini Mäkelä (11/2/2 r).

Seuraava HBA Helmen vastustaja korisliigassa on sarjakärki HyPo. Ottelu pelataan perjantaina 20.1. klo 18.30 Hyvinkään Martinhallissa.