HBA Helmi ei yllättänyt HyPoa toista kertaa

21.1.2017

Korisliigan tehopelaaja Taru Tuukkanen dominoi Hyvinkäällä

Naisten Korisliigan kärkijoukkue Hyvinkään Ponteva ei antanut Helmi Basket HBA:n toistaa syyskierroksen yllätysvoittoa, vaan korjasi pisteet perjantai-illan ottelussa Hyvinkäällä lukemin 99-63 (52-28).

Ulkomailta HyPoon palanneet Anni Jämsä ja Meral Bedrethdin esiintyivät ensimmäisen kerran Hyvinkään kotiyleisön edessä ja kotijoukkue oli valmistautunut huolella kuittaamaan HBA:n marraskuussa nappaaman voiton. HyPon puolustus puristi HBA:n Helmi Tuloselta ja Sofia Rajalalta tilan korin lähellä pois, ja huikeassa pelivireessä oleva joukkueen kapteeni Taru Tuukkanen näytti, miksi hänet on kauden aikana jo kahdesti valittu kuukauden pelaajaksi: 32 pistettä, 14 levypalloa, 5 syöttöä, 3 blokkia.  Kun HBA Helmen heittotarkkuus ei ottelun alussa noussut korkeaksi, karkasi HyPo ensimmäisellä jaksolla 21-12 johtoon.

Piste-erosta huolimatta HBA taisteli, mutta HyPon pelivire oli oivallinen kautta linjan ja onnistumisia tuli Tuukkasen lisäksi laajalla rintamalla; Bria Goss (17/3/4 s), Henna Salomaa (10/3 s) ja Anni Jämsä (9/1) pyörittivät näyttävästi joukkueen hyökkäyskuvioita.  HBA:n riveistä Sini Mäkelä (8/5/3 s) osui kaukaa, mutta puoliajalle lähdettiin HyPon johdossa 52-28.

Puoliajan jälkeen HBA sai hyökkäyspäässä peliään hieman kulkemaan, kun joukkue pyrki ahneemmin kohti koria ja aiheutti HyPon puolustukselle virheitä.  Helmi Tulonen (16/5) ja Lotta-Maj Lahtinen (14/5) kartuttivat pistetiliään vapaaheittoviivalta ja Nina Augustin (12/5/3 s) sai myös sihdin kohdalleen. Kun myös HyPo jatkoi tehokasta korintekoaan, ei  HBA missään vaiheessa saanut piste-eroa kuitenkaan merkittävästi kaventumaan ja HyPon voitto kirjattiin luvuin 99-63.