Helmi Basket HBA:n härkäviikko ei kartuttanut pistetiliä

13.2.2017

Helmi Basket HBA urakoi Korisliigassa kolme ottelua kahdeksassa päivässä, mutta sarjataulukkoon ei saatu lisäpisteitä, kun vierasottelusta Vimpelin Vetoa ja kotiotteluista Forssan Alkua ja Pelikarhuja vastaan tuli tappiot.

Vimpelin Veto on saanut kevääksi korinalustalle uuden amerikkalaisvahvistuksen Deven Hunterin, joka olikin HBA:n puolustukselle lähes pitelemätön ja nosteli 21 pistettä 15 levypallon lisäksi. Myös Olivia Nash (16/6/6 s) tuotti päänvaivaa HBA:n korin läheisyydessä.   Vimpeli repäisi jo ensimmäisellä jaksolla yli 10 pisteen etumatkan, jonka turvin joukkue pelasi vapautuneesti eron kasvettua lopulta lukemiin 79-58.  HBA:n riveistä Sofia Rajala keräsi eniten pisteitä (15/5).

Forssan Alkua vastaan HBA sai kotikentällä hyvän taisteluilmeen päälle ja varsinkin levypallopeli oli aktiivista: peräti 20 hyökkäyslevypalloa jäi  kotijoukkueen näppeihin.  Puoliajalle lähdettiin HBA:n johtaessa 44-39, ja toisella puoliskolla HBA käväisi jopa 9 pisteen johdossa usean pelaajan onnistumisten myötä.  Loppuhetkillä ottelun voitto oli jo kotijoukkueen käsissä, mutta Forssa tasoitti ottelun vapaaheittoviivalta viimeisellä sekunnilla ja mentiin jatkoajalle.  Kokeneet amerikkalaispelaajat Kiana Johnson (25/2/6 s), Tyonna Snow (26/3/ 7 s) ja Ashley Clark (22/7/5 s) eivät antaneet enää voiton lipsua käsistään, ja ottelu kääntyi jatkoajalla Alulle luvuin 88-83.  Kotijoukkueesta kaksinumeroisiin lukuihin ylsivät Sofia Rajala (15/7), Helmi Tulonen (14/15), Sini Mäkelä  (14/5/3 s) ja Lotta-Maj Lahtinen (15/9/7 s).

Pelikarhut tuli Helmi Centeriin usean ottelun voittoputki takanaan ja hyvä vire jatkui myös HBA:ta vastaan.  PeKa pelasi monipuolista ja epäitsekästä hyökkäyspeliä Daisha Simmonsin (19/4 s/5 r), Akilah Simsin (21/9) Roosa Lehtorannan (16/1), Amanda Lassiterin (13/6/8 r) ja Saara Wahlgrenin (10/5/7 s) johdolla, eikä kotijoukkue pystynyt vastaamaan yhtä laajalla rintamalla.  Puoliajalla PeKan johto oli 14 pistettä, ja vaikka HBA muutamaan otteeseen kavensi eroa Lotta-Maj Lahtisen (27/3/3 s) vahvalla esityksellä, ei joukkuepeli sujunut eikä kotijoukkue päässyt tarpeeksi lähelle horjuuttaakseen PeKan itseluottamusta.  Vierasjoukkue vei sarjapisteet Kotkaan lukemin 69-88 ja jatkaa vahvaa nousuaan sarjataulukossa.