A-tytöt selvittivät tiensä SM-finaaliin

10.4.2017

A-tytöt kaatoivat viikonloppuna pelatuissa SM-välierissä Tampereen Pyrinnön sekä lauantaina kotiluolassaan että sunnuntaina Pyynikillä. Tytöt selvittivät näin tiensä SM-finaaliin.

Helmi Basket avasi A-tyttöjen SM-välierät voitolla

Helmi Basket  taisteli 92-80 voiton Tampereen Pyrinnöstä  A-tyttöjen ensimmäisessä SM-välierässä  lauantaina Helmi Centerissä.  Loppuotteluun pääsyyn vaaditaan kaksi voittoa ja toinen välierä pelataan heti sunnuntaina Tampereella.

Ottelussa oli selkeästi play offs- peleihin sopivaa vahvaa latausta ja varsinkin kotijoukkue käytti ensimmäiset minuutit tehokkaasti iskien taululle 10-0 lukemat pakottaen Pyrinnön heti aikalisälle.  Aikalisän jälkeen tilanne tasoittui hieman lukemiin 14-10, mutta  sen jälkeen Helmi Basketin vauhti vain kasvoi ja aktiivinen puolustus sai puristettua Pyrinnön hyökkäykset ahtaalle.  Kotijoukkue kävi jo 28-11 johdossa ja tauolle lähdettiin luvuissa 29-16.

Toisella jaksolla Helmi Basket jatkoi samaa tahtia ja onnistumisia tuli laajalla rintamalla: Nenna Lindström osui kaaren takaa tarkasti, Elina Oravakangas taisteli levypalloista, Sonja Vähäsalo väläytteli korin alla osaamistaan ja Saga Ukkosen heitot löysivät korirenkaan tehokkaasti.  Kun Nea Kuisma, Fanny Hulmi ja Henna Halmetoja painivat korin alla kontaktia kaihtamatta ja koko joukkue puolusti erinomaisesti,  näytti Helmi Basket vievän ottelun selvästi ja puoliajalle poistuttiin numeroissa 52-36.

Pyrintö tuli ottelun kolmannelle jaksolle taistelutahtoa täynnä ja sai myös heittopeliään kulkemaan.  Kun kotijoukkueen hyökkäyspelistä tuntui pallon liike hieman hiipuvan ja ratkaisut olivat hetkittäin turhankin nopeita, sai Pyrintö pikkuhiljaa eroa kavennettua.  Kova taistelu kentän molemmissa päädyissä alkoi näkyä myös molempien joukkueiden virhesarakkeissa. Viimeiselle jaksolle lähdettiin 70-63 tilanteessa.

Pyrintö jatkoi neljättä jaksoa vahvalla otteella ja kävi jo 3 pisteen päässä Helmi Basketista luvuissa 70-67, mutta sen lähemmäs kotijoukkue ei enää vieraita päästänyt.   Nenna Lindströmin (29 p/4 l, 8 kpl 3 pisteen heittoa) kolmoset tuntuivat uppoavan aina, kun tarve oli suurin, ja Elina Oravakangas (14/12/7 riistoa) riisti pallon vastustajalta useasti .  Näin Helmi Basket piti Pyrinnön takanaan ja korjasi ensimmäisestä välierästä 90-82 voiton.  Sonja Vähäsalo (11/5) ja Saga Ukkonen (17/1) ylsivät myös kaksinumeroisiin lukuihin, ja levypallopelissä urakoivat Nea Kuisma (5/6), Fanny Hulmi (3/6) ja Henna Halmetoja (6/7).  Pyrinnön tehokkaimmat olivat Reetta Tulkki (18/7) ja Ilona Äijänen (16/8).

Sunnuntaina Pyrintö kaatui toistamiseen Tampereella pelatussa toisessa välierä pelissä numeroin 70–58 (38–26). Ottelun avausjaksot olivat helsinkiläisten hallintaa. Pyrintö sai ottelun juonesta kiinni tauon jälkeen, mutta Helmi Basketin juoksu oli sunnuntaina liikaa.

Helmi Basketin paras pisteidentekijä ottelussa oli Nenna Lindström (24 / 4 / 4 / 3 riistoa). Tamperelaisten riveistä eniten pisteitä pussitti Reetta-Sofia Tulkki (16 / 4 / 1).