B-tytöt voittivat SM-sarjan avauksessaan ToPon

11.10.2017

Sunnuntaina käynnistynyt B-tyttöjen SM-sarja alkoi Helmi Basketin osalta voitokkaasti. Avausottelussa kaatui ToPo numeroin 68-77. Lähes kaikki muutkin sarjat ovat jo täydessä vauhdissa.

Helmi Basket aloitti ottelun voimakkaasti johtaen parin minuutin pelin jälkeen upeasti heittäneen Essi Pennasen kahden kolmosen voimin jo 0-8.  Klaara Mekkosen säestettyä 6 pisteen voimin, Helmi vei ensimmäisen erän numeroin 10-23. ToPo piristyi toisessa erässä Ilona Mannin (2. erässä 12 pistettä) heiluttaessa tahtipuikkoa ja isolle tauolle mentiin Helmen johtaessa enää pisteellä 40-41. Kolmas erä pelattiin tasaväkisesti ja näin ottelun viimeiseen erään lähdettiin tasatilanteessa 58-58. Viimeinen erä meni Helmen tahdissa, Hanna Aholan viimeistellessä Helmelle 7 pistettä erässä ja auttaen joukkueensa karkumatkalle. Ottelun lopputulokseksi kirjattiin Helmen voitto, numeroin 68-77.

Helmen onnistujia ottelussa olivat Hanna Ahola (20 pistettä/ 8 levypalloa/ 3 riistoa), Essia Hurme (10 / 5 / 6) ja Isabel Nieminen (10/5/2/2 torjuntaa). Taika Uusimäki loisti tapansa mukaan puolustuksessa ottaen 7 riistoa. Lisäksi hän jakoi 5 koriin johtavaa syöttöä. ToPosta parhaiten pisteiden teossa onnituivat Ilona Manni (23p) ja Welma Levi (20p).

Kausi lähtenyt liikkeelle vauhdikkaasti

Helmen juniorit jo käynnistäneet kautensa lähes kaikissa sarjoissa.

B-tyttöjen alueellisessa sarjassa Helmi Basket on pelannut kaksi ottelua voittaen ne molemmat. Ensin kaatui ToPo selkeästi ja toisessa ottelussa PuHu neljän pisteen erolla.

04-tyttöjen 1-divisioonassa, joka toimii myös SM-karsintasarjana, Helmi on pelannut kolme ottelua, joista se on onnistunut voittamaan kaksi (HyPo ja HNMKY). Honka osoittautui vielä liian kovaksi. Helmi Basket on sarjassa tällä hetkellä 5., kun otteluita on jäljellä vielä seitsemän. Seitsemän eteläisen alueen parasta joukkuetta selviytyy keväällä 2018 pelattavaan SM-sarjaan.

04-tyttöjen 2-divisioonassa on pelattu neljä kierrosta ja sarjakärjessä porskuttava Helmi Basket on voittanut kaikki pelinsä. Helmen jyrän alle ovat jääneet vuorollaan EBT, ToPo, HNMKY ja KaU.

05-tytöt ovat jo ehtineen pelata 1-divisioonassa kolme kierrosta saldonaan voitot EBT:stä ja Honka 06:sta. Niukka tappio kirjattiin ottelusta LePyä vastaan. 2-divisioonassa takana on jo viisi kierrosta, joista saldona on kolme voittoa (KaU, PakVi ja HyPo) ja kaksi tappiota (JäNMKY ja ToPola) . Sarjasijoitus on tällä hetkellä 5, kun sarja on siis syksyn osalta edennyt jo puoliväliin.

06-tytöt avasivat 1-divisioonassa kautensa tappiolla ToPolle. Toisessa ottelussaan hienosti pelannut Helmi Basket yllätti EBT:n voittamalla ottelun numeroin 38-33. Myös 3-divisioonassa saldona on kahden pelin jälkeen yksi voitto (HyPo) ja yksi tappio (HNMKY).

07-syntyneiden tyttöjen 3-divisionassa Helmi on voittanut kummankin pelinsä. Ensin kaatui vieraissa ToPo ja seuraavaksi kotona ToPoLa.

08-tytöt avasivat 1-divisioona kautensa voittaen vieraissa EBT:n kahdella pisteellä. 3-divisioonassa kahden ottelun jälkeen saldona on yksi voitto (JäNMKY) ja yksi tappio (LePy).

09-tyttöjen sarjat pelataan turnaumuotoisina ja 1-divisioonassa ensimmäisessä turnauksessa Helmi Basketin tytöt voittivat molemmat ottelunsa (TikS ja EBT).  2-divisioonan joukkue voitti ensimmäisessä turnauksessaan HNMKY:n, mutta joutui tunnustamaan LoU:n paremmakseen.

A-tyttöjen SM-sarja käynnistyy perjantaina (13.10. klo 19:30) kotiottelulla BC Nokiaa vastaan. Valtakunnallinen 1-divisioona käynnistyy lauantaina kotiottelulla Ringsidea vastaan.

Myös naisten 1-divisioona saadan viikonloppuna alkuun kun Helmi Capitals kohtaa kotonaan paikallisvastustajansa Torpan Pojat. Peli alkaa sunnuntaina Helmi Centerissä klo 16:00.