Helmi Basketin syyskausi paketissa

18.12.2017Helmi Basketin joukkueet pelasivat syksyn aikana kotimaassa kaikkiaan 180 virallista peliä voittaen niistä tasan 100. Kaiken kaikkiaan pelejä pelattiin 20 eri sarjassa ja kolmissa SM-karsinnoissa.

Naiset pelasivat SM-liigassa (HBA-joukkueella) 14 peliä voittaen niistä kaksi. Sarjasijoitus joulutauolle lähdettäessä on yhdeksäs. Naisten 1-divisioonassa voitettiin syyskaudella viidesti ja tunnustettiin vastustaja paremmaksi neljästi. Tiukka ote playoff-paikassa lähdetään joululomalle sarjan neljänneltä sijalta.

Kakkosdivarin nousujohteinen syksy mentiin saldolla 4 voittoa/7 tappiota, sarjasijoitus 7. Naisten 3-divisioonan joukkue kärsi koko syyskauden pelaajapulasta ja jättää sarjan joululomilla. Syksyn saldo oli 1/7.

A-tyttöjen SM-sarja on alkanut vaihtelevissa merkeissä. Lomille lähdettäessä plakkarissa on neljä voittoa ja neljä tappiota – se oikeuttaa tällä hetkellä neljänteen sijaan. A-tyttöjen valtakunnallisessa 1-divisioonassa saldo 2/5 jättää tytöt syyskauden päätteeksi sijalle 9. B-tyttöjen SM-sarjassa nuori joukkue on pelannut erinomaisesti ja on tällä hetkellä taistelemassa playoff-paikasta. Sarjan viidentenä majaileva joukkue voitti syksyn yhdeksästä ottelustaan 6. C-tytöt selvittivät tiensä tammikuussa alkavaan SM-sarjaan sijoittuen eteläisen alueen karsintasarjassa kakkoseksi (8/2).

Eteläisen alueen sarjoissa A-tytöt sijoittuivat 1-divisioonassa kolmanneksi. Pelit jatkuvat samassa sarjassa taas tammikuussa. B-tyttöjen 1-divarissa saldolla 4/3 pelannut joukkue sijoittui syksyn sarjassa viidenneksi. 04-tyttöjen 1-divisoonassa, joka toimi myös eteläisen alueen C-tyttöjen SM-karsintasarjana, oltiin kakkosia (8/2) ja 2-divisioonassa viidensiä (6/3). 05-tyttöjen 1-divisoonan yhdeksästä pelistä joukkue voitti seitsemän ja sijoittui sarjan kakkoseksi. Saman ikäluokan 2-divisioonassa joukkue voitti neljästi ja koki tappion kuudesti – sarjasijoitus 7.

Minityttöjen joukkue pelasi 1-divisioonaa hienosti, sijoittuen syyskauden sarjassa viidenneksi. Tytöt voittivat käymästään kahdeksasta ottelusta 5. Samalla saldolla pelattiin myös ikäluokan 3-divisioonaa, jossa viisi voittoa toi kolmannen sijan. 07-tytöt voittivat 3-divisioonan puhtaalla pelillä (8/0) ja nousevat kevät kaudeksi pelaamaan 2-divisioonaan. 08-tytöt olivat sarjansa neljänsiä, niin 1-divisioonassa (5/3) kuin myös 3-divisioonassa (4/3). 09-tyttöjen 1- ja 2-divisioonassa joukkueet voittivat pelaamastaan kahdeksasta ottelusta peräti kuusi. 1-divisioonassa se toi kakkospaikan sarjataulukossa ja 2-divisioonassa joukkue sijoittui kolmanneksi.

Kevään harjoitukset starttaavat 2.1. ja kevät kaudella pelataan taas jännittäviä otteluita ympäri Suomen. Hyvää Joulua kaikille koristontuille!