Tervetuloa seuraan

MEIDÄN SEURA

Helmi Basket on Helsingin Malmilla toimiva tyttö- ja naiskoripalloiluun erikoistunut kilpaurheiluseura. Jäseniä seurassamme on noin 550 ja seuramme joukkueet osallistuvat vuosittain Koripalloliiton alaisiin alueellisiin sekä valtakunnallisiin sarjoihin. Helmi Basket tekee toiminnassaan yhteistyötä muun muassa Mäkelänrinteen Urheilulukion kanssa.

Vuonna 2014 perustetussa Helmi Basketissa tavoitteena tehdä ikäluokan vaatimukset huomioiden huipputoimintaa niin sanotussa tyttöjen ja naisten kilpajoukkuetoiminnassa, aikuisten kuntokoripallossa ja vanhempi-lapsi sekä kevytkoriksessa.

Valtakunnallisissa sarjoissa Helmi Basket pelasi kaudella 2020-2021 WU19. WU15   ja WU14- tytöissä, naisten 1-divisioonassa.  Alueellisiin sarjoihin osallistutaan kauden aikana noin 15 joukkueen voimin.

 

 

 

 

 

VALMENTAJAT

Jokaiselle joukkueelle on nimetty vastuuvalmentaja. Valmentajan tehtävänä on suunnitella ja ohjata joukkueen toiminta ja harjoitukset. Seuramme vastuuvalmentajat ovat korkeasti koulutettuja ammattilaisia. Vastuuvalmentajan lisäksi joukkueissa toimii apuvalmentajia.

 

HELMI BASKETIN VASTUUVALMENTAJAT 2022-23

Helmi Capitals & A-tytöt, Arttu Tammi

B-tytöt, Arttu Tammi ja Vili Teutari

Tytöt 09, Anssi Laitinen

Tytöt 10-11, Arttu Tammi

Tytöt 12, Heidi Tuomisto

Tytöt 13 & Tytöt 14, Nea Hellsten

Tytöt 15 & 6, Kevytkoris, Kuntokoris & Vanhempi+lapsi koris, Mikko Mäntylä

 

 

SALIT

Helmi Basketin kotisalina toimii Helmi Center. Valtaosa Helmi Basketin toiminnasta tapahtuu Helmi Centerin tiloissa. Käytettävissämme Helmessä on kolmeen osaan jaettava kenttä, tatami, tanssistudio sekä kuntosali.

Helmi Centerin lisäksi osa seuran joukkueista harjoittelee lähialueen koulujen liikuntasaleissa.

 

 

HARJOITTELU JA HARJOITUSVARUSTEET

Jokaisella joukkueella on omat harjoitusvuoronsa, jotka ilmoitetaan seuran nettisivuilla joukkueen kohdalla sekä MyClubissa. Joukkueurheilussa toimintaan sitoutuminen on erityisen tärkeää ja tavoitteena onkin että jokainen osallistuisi joukkueen harjoituksiin. Poissaolosta on aina ilmoitettava valmentajalle.

Harjoituksiin tarvitset sisäliikuntavarustuksen: paidan, shortsit, sisäliikunta kengät ja juomapullon. On myös tärkeää, että tuot harjoituksiin oman pallon, näin harjoituksissa päästään toteuttamaan tehokkaasti erilaisia harjoitteita. Muista kirjoittaa palloon oma nimesi ennen ensimmäisiä harjoituksia.

 

 

 

 

 

PELAAMINEN

Helmi Basketin joukkueet osallistuvat Suomen Koripalloliiton alaiseen sarjatoimintaan. Jos joukkueen pelaajamäärä on suuri, voi joukkue pelata useammassa eri sarjassa. Tavoitteena on saada jokaiselle pelaajalle riittävä määrä oikeantasoisia otteluita. Valmentaja päättää otteluiden kokoonpanosta ja peluutuksesta.

Koripallon kilpailukauden aikana otteluita on noin 1-2 kertaa viikossa, riippuen sarjojen määrästä joihin joukkue osallistuu. Sarjaotteluiden lisäksi joukkueen on mahdollista osallistua myös turnauksiin tai leireille. Turnauksiin ja leireihin osallistumisesta sovitaan yhteisesti vanhempainillassa kauden alussa.

 

 

 

 

LISENSSI JA VAKUUTUS

Ennen ensimmäistä sarjaottelua on pelaajan maksettava Suomen Koripalloliiton pelaajalisenssi. Lisenssin maksamalla pelaaja saa pelioikeuden. Lisenssikausi on 1.7. - 30.06. Koripalloliiton kotisivujen kautta (http://www.basket.fi/asiakaspalvelu/lisenssi/) voit ostaa lisenssin

Lisenssin ostamisen yhteydessä tarjotaan mahdollisuutta ostaa pelaajalle urheiluvakuutus. Jokaisella pelaajalla on oltava urheiluvakuutus. Pelaaja vastaa itse omasta vakuutusturvastaan.

 

PELIASU

Jokainen Helmi Basketin pelaaja kustantaa itse oman peliasunsa. Peliasuun kuuluvat musta ja valkoinen pelipaita sekä shortsit. Peliasut tilataan valmentajan/joukkueenjohtajan kautta.

 

 

 

 

SEURATUOTTEET

Helmi Basketin seuratuotteita voit tilata Korispisteen kautta. Seuratuotteisiin pääset tutustumaan ja tilaamaan osoitteesta:http://www.korispiste.fi/seuramallistot/helmi-basket/

Sovittamaan tuotteita pääset Korispisteen liikkeessä osoitteessa Malminkaari 9, 00700 Helsinki.

 

KAUSIMAKSUT

Pelaaja on velvollinen maksamaan seuralle vuosittaisen kausimaksun. Kausimaksun suuruudesta päättää seuran hallitus.

Kausimaksuilla seura rahoittaa toimintansa, joista merkittävimpinä salivuorot, valmennuksen sekä yhteiset hallinnolliset kulut. Kausimaksut voi halutessaan maksaa useammassa erässä. Kausimaksun maksaminen oikeuttaa osallistumisen Helmi Basketin toimintaan kyseisellä kaudella.

Kausimaksuun pelaajan on mahdollista sopia henkilökohtainen maksusuunnitelma, anoa helpotusta tai hakea stipendiä. Jos pelaaja loukkaantuu, niin että harjoittelu- ja pelitauko kestää yli kuukauden, on pelaajalla oikeus anoa kausimaksun pienennystä. Jos pelaaja pitää vapaaehtoisesti taukoa joukkueen harjoittelusta, ei se oikeuta kausimaksun pienennykseen. Kausimaksuihin liittyvät anomukset tulee osoittaa Helmi Basketin puheenjohtajalle.

Kausimaksu ei kata seuraavia maksuja: Koripallolisenssi, urheiluvakuutus, mahdolliset turnauskulut, harjoitus- ja pelivälineet (pallot, kengät yms.), matkakulut sekä mahdolliset maajoukkuemaksut.

Lisää tietoa kausimaksujen koosta eri ikäluokissa, mitä sillä saa ja mitä joutuu lisäksi kustantamaan sekä seuramme yleisestä taloudesta löydät täältä linkin takaa.

 

MyClub

Tiedottaminen seurassamme tapahtuu MyClub-ohjelman kautta. Pelaajan ilmoittauduttua seuraan, hänet lisätään MyClubiin ja hänelle lähetetään MyClubin kirjautumisohjeet. MyClubin kautta pelaaja ilmoittautuu läsnä/poissaolevaksi joukkueen harjoituksiin ja peleihin. MyClubin kautta ylläpidetään myös esimerkiksi seuran jäsenrekisteriä.

 

VANHEMPIEN ROOLI

Vanhemman rooli lapsen ja nuoren urheilun taustavoimana on erityisen tärkeä. Vanhemman tärkeimpänä tehtävänä on kannustaa ja tukea pelaajia sekä joukkuetta. Joukkueen yhteiset toimintatavat sovitaan yhteisesti vanhempainilloissa, jotka kutsutaan kokoon vähintään kahdesti vuodessa. Vanhempainillassa vanhemmat pääsevät osallistumaan päätöksen tekoon sekä keskustelemaan joukkueen toimintaan liittyvistä asioista.

Kun yhteiset toimintatavat sekä joukkueen pelisäännöt on vanhempainillassa sovittu, on tärkeää, että valmentajat saavat työrauhan. Vanhempien tehtävä on keskittyä kannustamaan joukkuetta. On myös hyvä muistaa oman lapsen olevan osa joukkuetta, eikä hän tämän vuoksi saa erikoiskohtelua missään tilanteessa

VINKKEJÄ:

·         Kannusta, älä etsi virheitä. Kannustus antaa lapselle itseluottamusta!

·         Tue pelaajia sekä hyvillä, että huonoilla hetkillä.

·         Anna valmentajan ja tuomarin hoitaa rauhassa omaa tehtäväänsä.

·         Ymmärrä, että edustat joukkueen lisäksi aina myös seuraa ja lajia.

·         Muista että harrastus on pääosin lapsen oma juttu.

·         Innosta lasta omatoimiseen harjoitteluun!

·         Muistuta lasta, että pelaamisen tulee olla kivaa!

·         Nauti yhteisistä urheilutapahtumista!

 

SEURAN HALLITUS

Hallinto

Hallituksen tärkein tehtävä on varmistaa joukkueiden toimintaedellytykset ympäri vuoden. Valmentajaresurssien kasvattaminen on seuran kehittymisen kannalta ensiarvoisen tärkeää ja siihen panostetaan. Seuran hallinto pyöritetään vapaaehtoisten voimin.

 

Talous

Seuran talous perustuu jäseniltä kerättyyn toimintamaksuun ja Perho Liiketalousopiston kanssa tehtyyn yhteistyösopimukseen salivalvonnasta ja kioskin ylläpitämisestä.

Toimintaa varten haetaan tukea myös kaupungilta ja yrityksiltä.

 

 

Hallituksen jäsenet

Antti Isomäki, seuran puheenjohtaja

Pekka Rankinen, toiminnanjohtaja

Email. pekka.rankinen@perho.fi

Puh. 0400 230 388

Arto Mannila, hallituksen jäsen